Finnsta PRE

Direktlänk till inlägg 22 november 2011

kunde man inte bara fått ett piller

Av Linda Söderberg - 22 november 2011 19:58

Vilken dag.
Robin skulle vara riktigt kissnödig inför besöket hos urologen, så hon fick kissa hemma kl 8 och sedan dricka en massa i bilen på väg till sjukhuset.
När vi nästan är framme kan hon inte hålla sig längre vilket resulterar i nerkissade byxor och sittkudde i bilen.
Vi snurrar runt i en kvart innan vi hittar den enda lediga parkeringsplats på området. ( Det är ju jäkligt konstigt hur ett av landets största sjukhus knappt har parkeringsplatser! Ibland snurrar man runt i trekvart innan man får någon parkering!)

Kommer skapligt nära vår ingång så vi tar med ombyte och går för att anmäla oss. Medan jag står vid patientanmälningen och kastar ett öga på Robin som står med mormor en bit bort, ser jag hur hon skäms som en hund och hur det droppar vid byxbenet .
Skit i att hon ska vara kissnödig!!! In på toaletten och sätter henne där och försöker svabba av henne så gott det går.
Vi hinner upp till avdelningen med några minuters marginal och får lov att förklara läget när vi blir mottagna.

Det var lugnt, läkaren var van vid detta då det är just därför man åker dit, så vi skulle gå ner till cafeterian för att ta en fika och vänta in nästa toabesök.
Det är våningen under och inte så långt att gå, men när vi står vid kassan och har plockat på oss fika, gör Robin kiss-tecknet ( på teckenspråk) och det är bara att hiva över jackor och allt på mamma och ta ungen under armen och lubba upp till urologen igen!
Hon fick kissa i en speciell toalett som mätte mängden och flödet och när hon suttit där en lång stund ultraljudades urinblåsan. Trots två besök på toa med 20 minuters mellanrum var det fortfarande 0,75 dl urin kvar i blåsan direkt efter tömning!


Så nu har vi fått förklaringen efter ett års inkontinens.
När Robin var torr hade hon en festblåsa och kissade väldigt sällan, vilket resulterat i att blåsan blivit uttänjd. Det går ett tag men sen får den "spel". Den krampar vilket gör att man blir akut kissnödig och ofta.
Mot det kan man få tabletter för en sk stressad blåsa, för att lugna ner den.
Problemet med Robin är nu att hon inte tömmer blåsan och då kan man inte ta dessa tabletter, för då är risken att det bildas massa bakterier istället.
Så vår behandling går nu ut på att sätta henne på toan VARANNAN TIMME under alla vakna timmar, under kanske ett års tid för att lära hennes kropp och hjärna att ställa in sig på kissrutiner och att hon lär sig känna när det är dax för besöken.
Har vi tur går det fortare än ett år och har vi otur kan det ta upp till två år.
Torrheten på natten brukar ta ännu längre tid.

Vi ska tillbaka i januari för att se om hon kan tömma blåsan helt efter dessa rutiner och kan hon inte det då heller kommer de gå vidare och röntga för att se om det kan vara något annat problem högre upp ( kommer inte ihåg riktigt vad hon sa), vilket inte var så vanligt, men värt att kolla upp.


Jag blir så trött. Varför kan man inte få något enkelt problem någon gång, som man bara löser med en tablett.
Fast det är ju inte mig det är synd om. Det är ju Robin. Måste hon råka ut för ALLT !?


Harry var superladdad igår, så han fick lösgaloppera av sig i paddocken. Man såg hur lycklig han var av att ha fast mark under hovarna istället för all smetig lera som blir där de sätter ner sina hovar just nu.
När han busat klart busade vi lite ihop tillsammans. Jag sprang och han sprang efter. Hade även lite kombinerad ledarskapsträning genom att han följde mig som en hund, stannade och backade när jag begärde det, hela tiden lös.


Grått och tråkigt väder var det igår, men idag var det ännu värre. 1-2 grader och så fuktigt och rått i luften att det var dimma nästan hela dagen. Det är ju så man bara vill dra ett täcke över huvudet!
Hoppas hoppas det kommer in lite svalare luft snart med snö, för nu är jag less på detta väder! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Söderberg - 18 november 2013 21:32

Efter tre månader i träning hos de Wilde Dressage åkte jag igår och hämtade hem min svarta fina hingst Onis. Tänk va mycket som kan hända under en så kort tid som det egentligen handlar om.Han har fått igång drivet mycket bättre och frambenen har han...

Av Linda Söderberg - 19 oktober 2013 21:38

Vilken dag säger jag bara. Kl 8 anlände vår granne med sin trailer och vi lastade in allt som skulle med och en halvtimme senare var vi på väg mot Strömsholm, som vi anlände till strax innan första start kl 10.Alla fyra hästarna stod som ljus hela ...

Av Linda Söderberg - 18 oktober 2013 22:12


Fick en smärre chock imorse när jag tittade ut från sovrumsfönstret ut över altantaket och ser att det är alldeles vitt!Och då var det inte rimfrost utan snö  som låg som ett tunt täcke över tak och gräsmattan. Fint, shamponering av hästar stod på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 22:17

Dagen började med att vi, jag och mamma åkte till Sarah som har Onis i träning.De hade varit ute på en snabbare ridtur på en åker och ena framskon hade flugit av Onis, så jag började med att sko om honom fram då det ändå var dax och passade sedan på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 14:17

Det känns lika skönt varje år när grannen fyllt upp hela logen med hösilagebalar. Flera år sedan hade vi ingen fast leverantör utan det var varje år ett stressmoment att hitta hö eller hösilage av bra kvalite.Nu har vi fått en leverantör som har supe...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards