Finnsta PRE

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2013

En till häst borta

Av Linda Söderberg - 5 oktober 2013 20:58

Skrev nyss ett inlägg som bara försvann!        


Gårdagen bjöd på ett underbart soligt väder och jag beslutade mig för en ridtur på åkern med Mantua och Donsella.
Hon är ju inte riden sen...oj, läääänge sedan, men idag var jag bara så sugen.
Sadlarna har jag skickat med Onis där han är på träning, så det var halsrem och barbacka som gällde.

Donsella var väldigt skeptisk till sin mamma när jag satt där på ryggen så när vi var längst bort på åkern och rundade en dunge fick hon syn på Semilla och Chiquilla i hagen vid stallet och for iväg dit i fyrsprång.
Där sitter jag barbacka och är beredd på att Mantua ska explodera under mig för att jaga efter Donsella, men hon var så nöjd med att komma ut på ridturen så hon skrittade lugnt på under mig.

När Donsella väl kommit fram stod hon kvar läänge vid sina hagkompisar innan hon försiktigt kom oss till mötes och hon var så söt när hon började föltugga åt sin mamma .
Men det är lika bra hon vänjer sig vid att mamma har en utväxt på ryggen, för nu ska hon sättas igång.


Fick även fånga häst på morgonen när jag står i stallet och mockar, när jag hör hovklapper på stallplanen.
Skyndar ut för att kolla om alla är kvar i fölhagen, vilket de var.
Tittar åt andra hållet efter mammas hästar och de är oxå kvar, fast de står och hälsar på grannens ena häst över staketet.
En hink med äppelbitar gör under...
Så jag fick en liten morgonpromenad i det fina vädret oxå  .



Idag hade vi spekulanter här på Bedelia. De fick se henne och hennes fina gångarter i paddocken men för att showa lite fick hon sällskap av Assmilla och Flisan oxå.
Tror minsann att de fattade tycke för Flisan med, för de frågade nämligen om vi hade fler som var till salu utöver Beda!
Nu kommer Bedelia komma till en familj som ska använda henne i avel/utställning/körning och de har redan börjat spekulera i hingst till henne   .
Stort grattis Jennie till en mycket fin och välstammad häst.

Känns tomt nu i stallet då Onis är borta på träning, Fabian är såld och nu oxå Bedelia.
Ikväll var det bara 6 hästar som kom in.
Onis kommer hem i mitten av månaden så det blir 7 hästar på box i vinter. Känns ganska skönt att de inte är så många då   .

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Söderberg - 18 november 2013 21:32

Efter tre månader i träning hos de Wilde Dressage åkte jag igår och hämtade hem min svarta fina hingst Onis. Tänk va mycket som kan hända under en så kort tid som det egentligen handlar om.Han har fått igång drivet mycket bättre och frambenen har han...

Av Linda Söderberg - 19 oktober 2013 21:38

Vilken dag säger jag bara. Kl 8 anlände vår granne med sin trailer och vi lastade in allt som skulle med och en halvtimme senare var vi på väg mot Strömsholm, som vi anlände till strax innan första start kl 10.Alla fyra hästarna stod som ljus hela ...

Av Linda Söderberg - 18 oktober 2013 22:12


Fick en smärre chock imorse när jag tittade ut från sovrumsfönstret ut över altantaket och ser att det är alldeles vitt!Och då var det inte rimfrost utan snö  som låg som ett tunt täcke över tak och gräsmattan. Fint, shamponering av hästar stod på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 22:17

Dagen började med att vi, jag och mamma åkte till Sarah som har Onis i träning.De hade varit ute på en snabbare ridtur på en åker och ena framskon hade flugit av Onis, så jag började med att sko om honom fram då det ändå var dax och passade sedan på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 14:17

Det känns lika skönt varje år när grannen fyllt upp hela logen med hösilagebalar. Flera år sedan hade vi ingen fast leverantör utan det var varje år ett stressmoment att hitta hö eller hösilage av bra kvalite.Nu har vi fått en leverantör som har supe...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards