Finnsta PRE

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2012

sista betäckningen för i år

Av Linda Söderberg - 16 augusti 2012 22:19

Igår var det aktivitet för nästan alla hästar.
Barnens nya kompisar här ute på landet kom och lekte samt red Assmilla och Felizia i paddocken. Bra för Assmilla som behöver gå ner åtskilliga trivsel kilon, och nyttigt för Flisan som blir lite under inridning. Ledde henne i paddocken och vi provade även på lite trav och hon skötte sig jätte bra.


Hade även möte och samtal med skolans rektor, vice rektor, skolsköterskan, kuratorn, lärarna samt två psykologer och en specialpedagog från habiliteringen.
Gick igenom Robins svårigheter och hur skolan ska tänkas lösa dessa och vad hon behöver hjälp med i övrigt.
Någon resurs är det inte tal om innan själva skolgången börjat ( och de får se att hon inte kommer klara en enda uppgift utan hjälp!). Då först kommer de börja leta efter andra ställen att skaffa fram pengar att använda för en resurs då skolan själva inte har den ekonomin!

Tog även en kvällsritt med Harry med sällskap av mamma som körde Fabbe.
Även denna gång gick galant. Vi tog en lite längre galopp den här gången och jag kände hur mungiporna inte räckte till längre. Vilken känsla!!! Vi bara flöt fram i en rund fin galopp men efter ett 10-tal galoppsteg blev det lite studsboll av honom då han bara tycker det är så kul.
Men även då sitter man nästan still över honom och skrattar åt honom.
Jag älskar denna häst!


Idag har barnen tagit skolbussen för första gången. De kliver på precis utanför vår infart till gården. Smidigt. Och bäst av allt är att busschauffören är deras fasters sambo som de känner mycket väl.
Åkte med bakom till skolan för att visa Robin vart hon skulle ta vägen när de klev av, även om de nu möttes upp av förskoleklass personalen.
Sprang sedan mellan två klassrumdå jag även ville vara med Kim som nu började 1:an med ny fröken och nu även fått en egen skolbänk! Nu börjar allvaret och han fick även med sig sin första läxa hem.


Mattläggaren har varit ut till oss idag oxå och lagt fuktspärr i badrummet så imorgon ska Fredric börja kakla och lägga klinker.


Fick även ett sto inbokat för betäckning nu på sluttampen av säsongen. Ägaren ska vänta in brunsten alt spruta igång henne då hon inte visste riktigt hur hon låg till med brunsterna, men sen kommer hon.

Imorgon väntar nytt sjukhus besök i Uppsala för Robin. Det är hos logopeden igen och på kvällen ska jag iväg och verka två nya hästar som tydligen inte fått något gjort med hovarna sedan i våras! Långa spruckna hovar väntas...


Och sen ska jag, mamma och Robin njuta av PRE-championatet på Strömsholm under lördagen. Vi ses där!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Söderberg - 18 november 2013 21:32

Efter tre månader i träning hos de Wilde Dressage åkte jag igår och hämtade hem min svarta fina hingst Onis. Tänk va mycket som kan hända under en så kort tid som det egentligen handlar om.Han har fått igång drivet mycket bättre och frambenen har han...

Av Linda Söderberg - 19 oktober 2013 21:38

Vilken dag säger jag bara. Kl 8 anlände vår granne med sin trailer och vi lastade in allt som skulle med och en halvtimme senare var vi på väg mot Strömsholm, som vi anlände till strax innan första start kl 10.Alla fyra hästarna stod som ljus hela ...

Av Linda Söderberg - 18 oktober 2013 22:12


Fick en smärre chock imorse när jag tittade ut från sovrumsfönstret ut över altantaket och ser att det är alldeles vitt!Och då var det inte rimfrost utan snö  som låg som ett tunt täcke över tak och gräsmattan. Fint, shamponering av hästar stod på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 22:17

Dagen började med att vi, jag och mamma åkte till Sarah som har Onis i träning.De hade varit ute på en snabbare ridtur på en åker och ena framskon hade flugit av Onis, så jag började med att sko om honom fram då det ändå var dax och passade sedan på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 14:17

Det känns lika skönt varje år när grannen fyllt upp hela logen med hösilagebalar. Flera år sedan hade vi ingen fast leverantör utan det var varje år ett stressmoment att hitta hö eller hösilage av bra kvalite.Nu har vi fått en leverantör som har supe...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards