Finnsta PRE

Alla inlägg den 5 april 2010

Av Linda Söderberg - 5 april 2010 13:00

10-04-05

Hoppas påsken varit bra för alla.
För första gången på läääänge har vi kunnat sitta i solen och njuta, de stora hästarna har varit utan täcke och ungarna har sprungit runt utan jackor bitvis.


Passade på att gå ut i hagen med piggborsten och dra av vinterpäls från alla hästar och plötsligt är det 7st som står och trängs om att bli borstade :-)
Jösses va de fäller! Nu kommer en period när man har hästhår i princip ÖVERALLT.
Ricken är den enda som nästan inte har någon vinterpäls kvar alls. Men å andra sidan har han ju inte satt speciellt mycket päls under vintern...


Var ut med Assmilla, mamma och Robin på en promenad. Var nog ute i lite drygt ½ timme. Observera den snygga utstyrseln Robin har på sig! Mormors strumpor och ett par för stora skor som hittades uppe på vinden.
Dagen innan plurrade nämligen Robin i ett vattenfyllt dike som hon och Kim absolut skulle gå i och leka, så hela hennes stövlar blev vattenfyllda.
Men men, det funkade det med :-)
Ska beställa ett par ridbyxor åt damen med gummi-noppor i rumpan för att sitta maximalt bra.

  


Vi måste ju ta upp ridningen på allvar igen. Under vintern har det varit så in i helskotta kallt och Robin har känt sig osäker med en hal overall i sadeln, så det har inte blivit så mycket rida för hennes del.


Pim Pim växer och växer. Hon är aldrig den som bråkar eller muckar och man har alltid trott att hon är rätt låg i rang, men nu på sistone har hon visat att det faktiskt bara är Assmilla som är över henne i rang. Hon håller de stora på avstånd så de får vänta på sin tur vid insläpp, men på ett snällt sätt.
Felizia bryr hon sig inte så mycket om, om det inte gäller att visa missnöje över att hon är lite väl påflugen ibland och  Beda är en kli kompis när det passar henne.
Fabbe däremot åker på däng varje dag av henne.
Det måste vara för dräktigheten som hon ändrat beteende och speciellt nu på slutet.
Nu är det knappt två månader kvar!

Känns både läskigt och spännande då det är första gången för henne.
Har läst på forumet och på hemsidor där statistiken över födda föl i år hittills inte gått bra.
Två har ståt inne på klinik då de inte ätit, varav en med dåliga levervärden, en fick förstoppning och blev inlagd, ett föl är dött och på ett annat stuteri förlorade de både sto och föl.
Ibland undrar man vad man håller på och utsätter sig för? Men när man ser den lilla blöta högen till föl i boxen är det ju värt varenda natt och dag som man gått och mått dåligt inför fölningen.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards