Finnsta PRE

Direktlänk till inlägg 23 mars 2012

Avelsvärdering

Av Linda Söderberg - 23 mars 2012 21:11

Tja, vad säger man. Fredag kväll till onskväll har Robin pendlat mellan 39,6- 40,1 i feber, så det har varit mycket kvällsjobb för min del.
Först när Fredric kommit hem på kvällarna har allt stalljobb med mockning, lägga in mat och fixa vatten varit kvar och efter det har jag försökt klämt in en skoning varje kväll.
Men nu verkar det som vi snart kan återgå till det normala, för nu har det varit feberfritt två dagar.


Igår hade jag möte på förskolan med dagischefen, robins handledare/resurs, skolans rektor och lärare och några till.
Håller på att förbereda och upplysaskolan om Robins behov och vad hon kommer behöva hjälp med. De har även ansökt om en resurs till Robin i skolan.


Men nu till det stora.
Idag har det varit avelsvärdering av Onis!

Fick ett meddelande från Sarah som håller på att rida in honom, att han är jätte snygg i sina dreads som han fickar med lera i hagen!
Jippi! Bad henne att försöka borsta till honom lite inför fredagen och igår kväll fick jag ett sms om att han var ny shamponerad och ren.
Snacka om ängel!

kl 5.30 startade dagen idag, kl 6 släppte vi ut alla hästar och sedan strax innan halv sju var vi iväg mot Salbohed för att hämta Onis.
7.15 var vi där och då stod han uppställ i gången när vi kom dit, skinande ren och genomborstad! Bara att lasta vilket gick lika bra som sist. Dvs klampar rakt in.
Stod som ett ljus hela vägen och strax innan halv tio var vi på plats.
Lastade ur, gick avslappnat på långt grimskaft till gästboxen, nosade och hälsade på hingsten brevid och ställde sig sedan för att äta. Stencool.


Vi fick komma in som andra häst för bedömningen och även det gick lika bra. Stencool i stallet och stod stilla och tyst trots att det fanns hästar i boxarna runt om.
Det som var lite klurigt var att delegaten från spanien ville ha Onis som svart istället för brun, som han står som i passet. Han är ju lite lite brun vid överläppen och mellan bakbenen, men i övrigt är han helt svart på kroppen nu, så delegaten rekomenderad mig att göra en färganalys på honom.
Så jag får väl helt enkelt göra det. Ska passa på att göra det på Semilla då oxå.


Tog en lite kort promenad med Onis då vi var klara och så fick han trava runt lite på en volt för att sträcka lite på sig innan han skulle in i "finkan" igen.
Resan tillbaks gick bra och det blev lite prat med inridaren innan vi vände kosan hemåt igen.
Nästa vecka ska hon börja hänga över honom med sadel. Ska dit och ta lite kort när hon väl kommit upp på honom.


Idag blev det kort tagna av både Jane på avelsvärderingen och av Sarah när vi lämnade honom, men inga av oss...
Så jag kastar in en bild från idag när Jane har skickat dem till mig, för det lovade hon mig.


Nu väntar segerölen, för jag behöver väl inte skriva att Onis Corrales nu är godkänd för avel!

 
 
Ann

Ann

25 mars 2012 22:04

Stort Grattis!
Till födelsedag i efterskott och till en finfin avelshingst!!!

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Linda Söderberg

25 mars 2012 22:40

Tack och bock :)

 
Linda E

Linda E

27 mars 2012 09:37

Stort Grattis!!
Du verkar behöva ha lite extra glädjeKickar du med, Fy så jobbigt det är med sjuka barn hela tiden, man hinner ju aldrig ikapp känns det som..
Tack !för raderna du skrivit i min blogg nu o då, är skitdålig själv på att skriva i andras Gb o bloggar nu för tiden.
Ha det gott ! Nu ser vi fram mot en fin sommar..

http://www.trollans.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Söderberg - 18 november 2013 21:32

Efter tre månader i träning hos de Wilde Dressage åkte jag igår och hämtade hem min svarta fina hingst Onis. Tänk va mycket som kan hända under en så kort tid som det egentligen handlar om.Han har fått igång drivet mycket bättre och frambenen har han...

Av Linda Söderberg - 19 oktober 2013 21:38

Vilken dag säger jag bara. Kl 8 anlände vår granne med sin trailer och vi lastade in allt som skulle med och en halvtimme senare var vi på väg mot Strömsholm, som vi anlände till strax innan första start kl 10.Alla fyra hästarna stod som ljus hela ...

Av Linda Söderberg - 18 oktober 2013 22:12


Fick en smärre chock imorse när jag tittade ut från sovrumsfönstret ut över altantaket och ser att det är alldeles vitt!Och då var det inte rimfrost utan snö  som låg som ett tunt täcke över tak och gräsmattan. Fint, shamponering av hästar stod på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 22:17

Dagen började med att vi, jag och mamma åkte till Sarah som har Onis i träning.De hade varit ute på en snabbare ridtur på en åker och ena framskon hade flugit av Onis, så jag började med att sko om honom fram då det ändå var dax och passade sedan på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 14:17

Det känns lika skönt varje år när grannen fyllt upp hela logen med hösilagebalar. Flera år sedan hade vi ingen fast leverantör utan det var varje år ett stressmoment att hitta hö eller hösilage av bra kvalite.Nu har vi fått en leverantör som har supe...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards