Finnsta PRE

Alla inlägg den 23 juli 2011

Av Linda Söderberg - 23 juli 2011 18:05

Lastade och startade strax efter kl 9 för mamma var så sugen på att hinna se ardennrarna på premieringen och vi kom fram en och en halv timme senare, precis för att hinna se den sista ardennern gå av banan.


Utställningen hölls på Österbybruks herrgård och det var både negativa och positiva saker om stället.
Fördelen var att man kunde binda upp sina hästar under ett tak som gick längs med stallbacken, så hästarna kunde stå i skuggan och äta/vila medan man väntade. Det negativa var att det var dåligt med parkering, ingen utmärkt plats för att hämta vatten till hästarna. Dessutom var det mycket folk som kommit för att se hästarna vilket ju alltid är kul. Det som var mindre kul var att folk inte förstod att de skulle vistas bakom banden på ena sidan om visningsringen, utan det var precis lika mycket folk som sprang runt bland hästarna i "stallarna" och strax utanför, vilket resulterade i att det inte fanns något ställe att springa fram på.


Men nog om det.
Det bjöd på ett mulet väder, med små solglimtar, 24 grader och glatt och trevligt folk. Även Susanne från Gullsmyra var där, så då var det ju till och med en man kände på plats.


Beda hade stått som ett ljus hela vägen i transporten och fortsatte sköta sig jättefint på platsen.

Mätstickan var lite läskig till en början, men det gick bra då hon hälsat på den.
Hon blev mätt till 99cm mkh och 15cm i skena.

Hade sån tur att det blev några minuters drickpaus precis innan vi skulle gå in i ringen så jag sprang fram två vändor med henne innan vi gick in som första ekipage av tre.
Jag kan inte vara mer nöjd med hennes insatts idag.
Hon skrittade i en rask men avslappnad skritt och när jag bad henne om trav riktigt hörde jag hur hon stampade i marken och jag hade fullt sjå att springa jämnsides med henne. Kände mig säker på att det iaf inte skulle bli någon markbunden trav, vilket jag fått peta lite med piskan på bakbenen hemma för att få igång trampet.


Mamma som stod och såg på sa efteråt att Ronny ( domaren) hade tittat de första stegen bara för att direkt börja prata med sin medhjälpare och börjat skriva på protokollet. Så antagligen hade det gått vägen.

 

Skrittar på ring

   

  Här drar hon iväg i traven

 



Och det gjorde det. Över förväntan!

Blev placerad som etta i ringen och när jag stod framme vid Ronny och fick poängraden uppläst fattade jag nog inte att den hörde till vår lilla Bedelia.
99888 = 42p  Avelsdiplom och GI
Inte nog med att hon klarade 40poängsgränsen, hon fick två poäng till!!!
  

Typ: Utmärkt rastyp. Feminin.  9p

Huvud, hals, bog: Vackert huvud. Naturlig resning. Välformad rygg och kors.  9p

Extremiteter och dess korrekthet: Relativt korrekt  8p

Skritt: Taktmässig m god steglängd  8p
Trav: Vägvinnande  8p

 

Dessutom delade hon dagens pögsta poängrad med klasstvåan, om inte de hästar som startat innan vi kom till platsen ( nordsvensk, fjordhäst och ardenner) fått högre poäng.
Shettisarna kammade hem flest avelsdiplom ( som vanligt  ) jämnfört med övriga raser som var gotlandsruss, connemara och welsh mountain sek A.


Fick inget bra uppställt kort på Beda under dagen och när vi väl var hemma var hon på tok för trött för att modella framför kameran, men här kommer iaf en halvtafflig bild på vår lilla storfräsare.
 




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards