Finnsta PRE

Alla inlägg den 27 juli 2011

Av Linda Söderberg - 27 juli 2011 23:40

Glädjeruset över premieringen har stilla börjat lägga sig.
Nu är bara frågan hur mamma ska gå vidare. Hon säger själv att en så bra liten häst borde avlas på, men samtidigt kan hon ju inte sälja avkommorna. Knepig situation.

Föreslog att hon kunde "låna ut" magen, men då ska man ju iaf fästa sig vid den lilla i minst 6 månader innan den åker till sin ägare.

Vi får se vad som händer, det är ju nästan ett år till dess.


Har varit iväg och skott lite i väsby och passade på att hälsa på syrran med hela familjen. När jag var färdig med jobb ( medan de var hos syrran och åt blåbärspaj som mamma gjort och tagit med sig) åkte vi till Infra City och gick på LEK och BUS
http://www.lekobusstockholm.se  och då fick man bli barn på nytt!
Oj vilket mega stort busland, med laburinter, gigantisk hoppborg mm mm
Barn kostade inträde och vuxna var gratis!
Var där och lekte i 2 timmar innan vi svimfärdiga avslutade med pizza.


Ikväll har jag tränat Semilla medan mamma tömkörde Bedelia i paddocken. Både var jätte duktiga och det märks verkligen hur de har bearbetat arbetspassen mellan gångerna.
Avslutade med en liten rid och tömkörningstur ut på grusvägen från gården och en liten liten sväng runt en hage.
Gick super. beda har börjat koncentrera sig på uppgiften istället för på bettet, och Semilla bara traskade på utan att stanna och titta på någonting.


Efter det fick Fabbe en genomgång med borsten och lite ompyssling av sår.
Han och Harry får inte gå ihop längre efter att Fabian varit för långt från sin lilla hage, och inte hann undan då Harry kom och kastade sig över honom så han ramlade omkull. Trots att han låg var Harry över honom och han fick huden bortskrapad från kinden och ett litet sår bak på låret. Som tur är så var det "bara" skrapsår, men det hade kunnat gå illa. Så nu går de brevid varandra i enskilda hagar.

Har ju mest haft Fabbe som sällskap till mina grabbar, men nu när det inte går längre så sätter vi nog ut annons på honom snart.


Sen tränade jag "busungen" Harry och han fick ett lite jobbigare pass.
Hade tagit ner alla stona från sommarhagen när vi höll på med Semlan och Beda, så de gick i hagen som ligger precis brevid paddocken.
Harry var ju tvungen att visa vilken snygging han var där han travade runt på longeringsvolten och när han sedan travade längs långsidan var det inte den där ökade fina traven precis. Det var krumnacke och mer upp än framåt för att visa damerna hur snygg han var.
Och han hade ju rätt. Men det var nog jag som drägglade mest över att titta på honom.

När vi sen kom till andra långsidan var det ju jättebråttom tillbaka till stosidan och då blev det mest galopp och små hopp. Men över lag skötte han sig jättebra och hela tiden uppmärksam på mig.


Måste ju lägga in ett par bilde på mina duktiga små ryttare också.
Först är det Robin som sitter in lilla 2-åriga Felizia och mormor som leder, och sen har vi Kim som tjatat och tjatat om att rida själv, vilket han nu fått börja med på Assmilla.
Assmilla är ju lugnet själv, den perfekta barnponnyn, men är lite väl medveten om att hon bestämmer med en sån färsking på ryggen. Hon både skrittade och travade på så länge jag var i paddocken, men gick jag ur den stannade hon och blev stående trots Kimpas tappra försök att "sparka" med benen i sidorna på henne och smacka.

     


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards