Finnsta PRE

Alla inlägg den 2 februari 2011

Av Linda Söderberg - 2 februari 2011 21:57

Ja, så var vi inne i februari redan.


Gårdagen åkte jag upp till min hovis i Åshammar för att sko en häst i Ockelbo, och efter det hade jag lite smides-träning hemma hos honom.
Han letade fram lite olika skor som han ritade av på ett papper och sedan skulle jag forma andra skor så de passade in på mallen.
Mycket hamrande och svordomar blev det och när jag väl var hemma igen på kvällen tror jag att allt bankande med  lilla släggan satt sig i handen på mig.
När jag tryckte ihop pekfingret och tummen skakade hela handen på mig!


Fick ett tips av ena grannen som har travare att det finns som en "tång" där man kan forma hästskorna som man vill med, men tyvärr visade den sig bara fungera på travskor som ju är tunnare än vanliga ridskor.
Ska luska om det finns något liknande för de vanliga skorna, för det kan ju inte vara bra i längden med smidesstäd och slägga för att forma alla skor.
Har ju sett på min hovis, han har förstört ledkapseln i ena handen.


Idag hjälptes mamma och jag åt med mockningen, hann med en fika hos grannen innan det var dax att åka med mamma till sjukgymnasten igen.
Den här gången kunde hon undersökas ordentligt då smärtan avtagit ordentligt mot sist.
Pratade lite om hallux valgus med sjukgymnasten oxå då både mamma och jag lider av det, och på mina fötter var det övervägande mot operation som gällde då vinklarna på mina stortåar är pinsamt sneda.
Har ofta ont i dem och lägger över vikten bakåt, vilket resulterat i hälsporre tidigare, så nu ( när jag tänker efter) lägger jag mesta vikten på utsidan av foten när jag går och står.

Hade jag varit häst hade jag nog blivit avlivad pga för dåliga hovar!


Efter det var det apoteket.
Pratade med vår stall veterinär imorse ang Tinto ( vår katt) som var i slagsmål i torsdags, och som blivit biten.
Det har hänt tidigare att hon varit det och varit moloken med skakningar, men att hon repat sig efter några dagar, men nu hade hon inte ens druckit vatten sen i förrgår, så vetten ringde in recept på någon antibiotika som vi fick hämta ut.
Skulle även hämta ut mina allergitabletter som jag måste ha inför morgondagen, men de hade de inte inne!
Hoppas, hoppas nu bara att de hinner få leveransen i tid imorgon, så jag hinner hämta ut dem innan jag ska in till Ackademiska imorgon.


Det är en ny sort behandling jag ska börja med, en tablett per dag i tre år och förhoppningsvis ska jag sedan ha byggt upp ett eget imunförsvar mot gräs.
Varför jag måste in och påbörja min kur under bevakning är pga att tabletterna är gjorda av bla timotej och de vågar inte riskera något då jag är så pass allergisk mot just det.
Tänk va skönt att slippa vara allergisk året om sedan!
Sommartid kan jag knappt vistas ute när gräset blommar och vintertid är det hösilage/hö som man är allergisk mot.
Man kanske skulle överväga att byta hästarna mot guldfiskar...
Tror inte det va !!!


Luckorna till köket har kommit på plats och det svåraste just nu är hur man ska inreda alla skåp man plötsligt har fått.
Fredric ska kakla väggarna först innan jag lägger ut bild, men det kommer bli sååå fint.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards