Finnsta PRE

Alla inlägg den 25 mars 2011

Av Linda Söderberg - 25 mars 2011 10:12

Vaknade med vad jag trodde var nackspärr igårmorse.
Det var omöjligt att vrida på huvudet eller att få upp armarna tillräkligt för att göra en hästsvans!
Så det var mycket lägligt att mamma var ledig från jobbet så vi kunde hjälpas åt med stallgörat. Efter mockningen blev det en snabbfrukost med Ipen och Alvedon som efterätt och kl 10 kom det en från miljöskyddsombudet för att granska gården.

Det enda som vi fick nedslag på ( vilket vi redan visste  ), var dyngstacken.
Vi har bara fortsatt köra ut dyngan på marken där det alltid varit en dyngstack och en snäll bonde kommer varje år och hämtar den till sina åkrar.

Så nu är frågan om vi ska gjuta en platta eller om vi ska köpa en container.
Peo får bra pris på en begagnad i så fall, men frågan är hur mycket de rymmer i lagringstid. Och vi måste ju schakta ur och grusa upp för att sedan gjuta spår eller lägga plåtspår för att containern ska kunna rulla.

Så Fredric ska räkna på hur stor skillnad det blir i kostnad för att gjuta en platta på 50 kvm.


Sen kom hovis och vi begav oss över till grannen där vi verkade av en unghingst på två år, samt två avelsston och deras åringar.
Nu var "fölen" varken vana med grimma eller hantering av att lyfta hovarna, så på den ena fick vi endast framhovarna gjorda och på den andra fölingen blev fram och bak på ena sida verkade.
Och då var man glad att man inte blivit träffad av vevande framben som var i ansikshöjd!
Så antingen får de ha lite intensivträning med att stå i grimma och lyfta hovarna eller så blir det till att plegga dem, för som det är nu vågar man inte riskera att fortsätta med verkningen.


Tog en kaffe med mamma efter det och vid det laget hade jag så ont i nacken så jag nästan grinade. Dessutom hade det spridit sig ut i bägge axlarna och ner i halva ryggen. Mer ipren och alvedon och så fick jag två tabletter av mammas smärtstillande som hon åt när hon fått en kraftig muskelinflamation  i sätesmuskeln.

Eftersom det var morfin i de tabletterna fick mamma köra mig sen för att hämta barnen på dagis och när jag klev ur bilen efter det hade tabletterna kommit igång och vekat på allvar, för jag blev alldeles svettig och skakade, samt att jag fick ett enormt illamående.
Satte på en ny film till barnen hemma för att sedan springa och krama toalettstolen! och så fortsatte det...
Så fort jag rörde mig ( låg i soffan utslagen) var jag tvungen att spy.
Kl 22.30 var sista gången, då hade jag hållt på i 6 timmar!
Så nu har jag fått kvitto på att jag inte tål morfin och var mycket noga med att poängtera till Fredric att OM det skulle hända mig något, så får läkarna INTE ge mig morfin!


Fredric fick ta ledigt från jobbet idag för att hjälpa mig skjutsa ungarna till dagis och fixa med utsläpp och mockning.
Min lilla stalldräng 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards