Finnsta PRE

Alla inlägg den 13 juni 2011

Av Linda Söderberg - 13 juni 2011 21:19

Lördagen startade kl 5   med Robin som tyckte att det var dax att vakna. Suck.
Låg iaf kvar en timme till medan hon roade sig med någon film innan frukost .
Kl 10 startade resan till Uppl Väsby där jag lämnade bilen hos syrran och mötte upp Marianne som jag skulle åka med.
Det blev en snabb rast på vägen för lunch och vi kom fram strax efter kl 17 till en gård vi bokat rum på som hade Bed and Breakfast, för både människor och hästar.
    Vi fick tips om en trevlig restaurang vid hamnen i Landskrona, ca 10 minuter längre bort.
Så vi begav oss dit, men det gick inte riktigt som vi tänkt oss, för vi virrade runt där och åkte gata upp och gata ner, och på en del gator åkte vi visst flera gånger och virrade runt som två yra höns . Men kul hade vi! 
Det slutade på en annan restaurang när vi insåg att vi inte skulle hitta rätt, men det var säkert lika bra där, för gott va det.
När vi sen skulle tillbaka till "hotellet" virrade vi runt igen...
Vi gissade oss till rätt riktning och lyckades to m ta en väg som bara ledde till en arbetsplats, så det var till att ta fram kartan för att försöka hitta "hem" igen, vilket vi fixade efter en rejäl omväg.


Söndagen begav vi oss av direkt efter frukosten för att hinna se lite av stuteriet innan kursen skulle starta, så vi var på plats redan kl 9.30 och hann titta lite på fölen i hagarna innan resten av deltagarna droppade in.

  Vi startade med teori i ridhuset där Sara visade lite med Trazzel och när första passet var klart hade klockan redan blivit lunch.
  

Efter det blev det lite visning hur man hanterar /går till väga i olika situationer, ex med massa unghingstar i samma hage, hantering i stallet och när man går förbi och stannar vid stohagen.
Stona tittar på, men var inte SÅ intresserade.  Avslutade med ett sista teoripass innan kl blev 15 och kursen avslutades med 30 mättade deltagare.
Tack Sara för en trevlig och givade kurs 

Marianne och jag stannade kvar en liten stund för att titta närmre på fölen och även hälsa på Alhaja som Sara ganska nyligen köpt.
  
( Alhaja är mamma till Mariannes Carrera och min fd Ritmico).
Vid kl 16 startade färden hem och halv tolv var jag hemma igen för att krypa ner i sängen. 


Mamma var så snäll att hon tog ledigt idag för att släppa ut hästarna i morse så jag fick sova lite. Kändes att man kört hela vägen hem igår ( Marianne körde ner) .
Men strax efter 9 var vi i stallet och hjälptes åt att börja förbereda inför midsommarfirandet.
Vi mockade ur BB-hagen som grabbarna använde tidigare ett tag, och klippte hela hagen. Kantklippte runt hagen och paddocken, samt grävde och krattade rent kanterna och hörnen i paddocken från gräs och ogräs som börjat sprida sig in från
gräsmattan utanför.
Blev riktigt fint.

Imorgon ska Harry få lite nytt att tänka på nu när matte gått kurs. Blev inget idag då jag inte vill hålla på med honom när barnen är med.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards