Finnsta PRE

Alla inlägg den 12 januari 2012

Av Linda Söderberg - 12 januari 2012 22:04

Vaknade av att regnet piskade på rutorna. Jippi, kan det bli bättre?
Hästarna fick renmockat medan de stod inne och när jag var klar fick de sin andra frukost som de nöjda åt inne i rena torra boxar.
Inte en chans att jag tänkte släppa ut dem idag!


Framåt kl 14 hade det iaf slutat regna och funderade ett tag på att släppa ut dem en stund, men det räckte med att kasta ett öga ut över hagarna för att jag skulle ändra mig.
Tidigare såg man vatten i alla lergropar i hagen, men nu ser man mest lertopparna i "sjön".
Jag fattar inte varför det regnar!!! Det är ju januari. Det SKA SNÖA!
Så det blev en till omgång med dyngkärran och även nästa måltid inne.


På kvällen hjälptes mamma och jag åt med den sista mockningen inför natten ( jösses va mycket mockning det blir med alla hästar inne en hel dag) och gjorde iordning mat och vatten.
Sen blev det ju en massa kel med dem såklart.
Shettisarna har fått sån enorm vinterpäls att de var smått svettiga allihop av att ha tillbringat dagen inne. Hoppas de torkar lite under natten då det ska bli kallare och snöa!? imorgon.


Vi diskuterade lite över hur vi skulle lösa utevistelsen imorgon då de skulle vara is i alla hagarna, och kom på att vi hade en del gamla halmbalar uppe på loftet som vi spred ut i hagarna, i hopp om att det skulle frysa fast så hästarna får lite grepp i hagen. Tyvärr hade det redan fryst trots att det låg på plussidan men nu har vi gjort så gott det går.
Det blir förmodligen ingen mer ridning på lääänge, för även om det kommer lite snö nu så är det en hel skridskobana under. Helt livsfarligt.

Ovido - Quiz & Flashcards