Finnsta PRE

Direktlänk till inlägg 26 maj 2011

Snart sitter jag upp

Av Linda Söderberg - 26 maj 2011 21:24

Bara 7 grader i morse men det blev en solig vindstilla dag .

Det har varit mer eller mindre storm ända sen i fredags och det har inte gått att jobba unghästarna. Gått och gått...
Jag utsätter mig inte för sånt längre då de är mer uppe i himlen än nere på marken vid sånt väder.
Innan jag skaffade barn var det inget hinder, men efter att barnen kom märker jag hur mycket mer försiktig man blivit.


Då transporten varit utlånad till grannen tänkte jag att den kunde stå framme på stallbacken ett par dagar, istället för att direkt baxa in den på logen där den brukar stå i skydd från väder och vind.
Så när jag hämtade Mantua från hagen passade jag på att lasta henne.
Inte för att det var något problem. Hon knatade rakt in.
Sen tog vi ett dressyrpass i paddocken och tränade mest på böjda spår. Till en början förstod hon inte riktigt det där med att flytta sig samtidigt som man ska böja sig i vänster varv, men när hon väl förstod var det inga problem.
Avslutade med en liten skrittur ute.
Skodde även om henne fram och ska ta bak imorgon.
Vill inte att hon ska tröttna på att stå i gången på tre ben för länge (när det är andra gången hon skos), så när man gör det själv KAN man ju göra så. 


Plockade in Semilla efter det och verkade av henne också. Helt rak på alla fyra runt om. Hon står så bra på benen.
Mantua står också helt rakt på sina, men i vintras gjorde all snö och is att det nöttes lite på utsidorna bak, så hon blev lite sned, men det är nu åtgärdat och med skor kan hon inte nöta mer där.


Efter det hade jag tänkt ägna resten av tiden till att lastträna henne, då det inte gick så bra sist när vi var iväg på avelsvärderingen.
Tror väl det tog 40 minuter och fick till slut använda mig av pisken för att få in henne, vilket inte alls kändes kul.

Hon började med att gå i en vid båge runt transporten, men så ställde jag upp henne framför rampen och började pigga henne, då hon fixat sig ett lertäcke på kroppen. Tänkte att hon kunde ju stå där och titta lite på den läskiga finkan.
När jag var klar gick jag upp på rampen och efter ett par minuter traskade hon efter hela vägen in utan att blinka!
Sen stod vi där inne och pratade lite, backade ut och gick in igen, men nu utan någon som helst betänketid. Kunde även stanna henne halvvägs in i transporten för att ta två backsteg och sen gå in igen.

Det måste ha varit för att jag var så stressad sist som det gick så dåligt, då jag hade en tid att passa då jag skulle hinna hämta Robin på dagis och sen hinna till habiliteringen med henne.
Stress och transport är ingen bra kombination.


Hur som, eftersom det gick så snabbt, hann vi även med att ta en promenad med sadel och träns och träna lite tygeltag. Förhållningen sitter klockrent och höger/vänster funkar skapligt nu.
När vi kom tillbaka till stallet testade jag även att hoppa upp i stigbygeln och stod upp över henne . Inga problem.
Hon är så duktig.
Får se om jag hinner med henne en sväng imorgon också, så kanske jag sitter upp till helgen. Vill ju gärna ha någon nere på marken som håller i henne till en början.


Mamma har bestämt sig för att Bedelia får bli premierad i Uppsala då det är Ronny Johnsson som dömmer där. Det är ju närmre till Örsundsbro, men då är det Elisabeth Ljungstorp som dömmer vilket inte känns lika bra.
Helst vill vi ha en bedömning av Morgan Johnsson, men man kan ju inte åka till skåne för det...
Så Ronny får duga. Han är bra han med!

 
 
Ann

Ann

27 maj 2011 18:57

Ibland måste det vara väldigt praktiskt att vara sin egen hovslagare!
Skönt att lastningen gick så bra,ska också försöka börja med det snart.
Du är modig du som rider in själv, själv har jag blivit väldigt feg (fast egentligen så föredrar jag att tycka att jag blivit mer förnuftig..!)med sånt nuför tiden... det var väl 20 årsedan jag red in någon sist...

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

 
Camilla

Camilla

28 maj 2011 01:01

Så flitig du är med inridningen och i övrigt med unghästarna! Och så roligt att vi har en dam här också som rids in nu, så man kan ju passa på att läsa och lära sig något av proffset! Kram till dig och Robin och resten :-)

http://cawibe.wordpress.com

Linda Söderberg

28 maj 2011 08:53

Nja, efter den här vintern och isiga våren ligger jag rejält efter, men jag gör så gott jag kan.

Kram Linda

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda Söderberg - 18 november 2013 21:32

Efter tre månader i träning hos de Wilde Dressage åkte jag igår och hämtade hem min svarta fina hingst Onis. Tänk va mycket som kan hända under en så kort tid som det egentligen handlar om.Han har fått igång drivet mycket bättre och frambenen har han...

Av Linda Söderberg - 19 oktober 2013 21:38

Vilken dag säger jag bara. Kl 8 anlände vår granne med sin trailer och vi lastade in allt som skulle med och en halvtimme senare var vi på väg mot Strömsholm, som vi anlände till strax innan första start kl 10.Alla fyra hästarna stod som ljus hela ...

Av Linda Söderberg - 18 oktober 2013 22:12


Fick en smärre chock imorse när jag tittade ut från sovrumsfönstret ut över altantaket och ser att det är alldeles vitt!Och då var det inte rimfrost utan snö  som låg som ett tunt täcke över tak och gräsmattan. Fint, shamponering av hästar stod på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 22:17

Dagen började med att vi, jag och mamma åkte till Sarah som har Onis i träning.De hade varit ute på en snabbare ridtur på en åker och ena framskon hade flugit av Onis, så jag började med att sko om honom fram då det ändå var dax och passade sedan på ...

Av Linda Söderberg - 9 oktober 2013 14:17

Det känns lika skönt varje år när grannen fyllt upp hela logen med hösilagebalar. Flera år sedan hade vi ingen fast leverantör utan det var varje år ett stressmoment att hitta hö eller hösilage av bra kvalite.Nu har vi fått en leverantör som har supe...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards