Finnsta PRE

Alla inlägg den 11 augusti 2011

Av Linda Söderberg - 11 augusti 2011 21:38

Gårdagen jag tänkt ägna till hästarna gick i stöpet. Hela dagen regnade det ordentligt, så det blev gott om tid till läderarbete istället. Hann skära till alla remmar, kantskära och färga dem till tre grimmor. Måste bara vänta på lite spännen från danmark innan jag kan sy ihop alla.


Idag däremot var en helt underbar sommardag. Lagom varmt med lite fläktande och sol.

Vi började med att rida Semilla och köra Assmilla . Det var första gången som Semilla kom ut på en riktig ridtur ute, och tanken var att ha med Assmilla som "draghäst", men det visade sig att Semilla tyckte det var så spännande att hon traskade på först istället. Totalt avslappnad.
Hon förvånade mig helt då hon to m travde på ett rakt spår hela tiden utan att vingla på vägen.
Endast två ggr behövde jag lite hjälp av Assmilla då hon såg något som verkade lite konstigt. Inte för att hon stannade helt, utan bara saktade in lite så Millan kunde skritta förbi och diret hakade Semilla på.
Tog även den första galoppen idag!


Sen tog vi Mantua och Fabian. Mantua hade i ren protest (över att jag pysslade med Semilla först och inte henne) haft sina små race i hagen och dessutom skaffat sig en rejäl helkropps lerinpackning medan vi var ut första svängen!

Hon som var så ren och fin efter gårdagens regn...

Men efter en halvtimmes borstande var leran borta och kvar var en grådammig häst.


Fabian fick en ny större rockard bakom sig idag, vilket han tyckte var lite konstigt till en början och inte ville gå fram ordentligt, utan började backa och lyssnade inte riktigt.
Men efter att han blev ledd ut på vägen och till en början tömkörd brevid vagnen så kunde mamma hoppa i och sen skötte han sig jättebra hela turen.
Även Mantua gick super och tyckte det bara var kul att komma ut efter en riktigt lång vila pga hennes svullna ben.


Sen blev det lunch både för hästar och oss för att efter det plocka in min fina Harry och lastträna honom inför helgen.
Hade väl inte trott att det skulle bli så mycket bekymmer, vilket det inte heller blev. Han gick fram till rampen, stannade, fortsatte gå med bakbenen till bäggebakhovarna i stort sett slog i framhovarna, noseda på rampen och sen gick han rakt in efter mig.
Backade ut efter ett tag och sen gick vi raka vägen in utan att stanna två gånger till.
Han var cool lugn där inne hela tiden och hade fullt upp med att försöka gnaga loss hönätet, smaka på sprintarna till frambommarna osv.
Jag blir bara så glad av att hålla på och jobba med denna häst.


Sen hann vi även med ett pass med Beda innan det var hämtning av barn.
Mamma tömkörde henne i paddocken och jag gick både brevid och lite bakom henne med ett par inkörningsskaklar som jag drog bakom mig som är i plast och låter väldigt mycket mot sanden. De är även lätta att lyfta upp när de är förspända och trycka lite med på sidorna för att vänja in dem vid tryck när man vänder osv.

Beda var väl inte riktigt bekväm med ljudet idag, då det var första gången, så det får nog bli ett par gånger till innan hon spänns för, då hon ganska lätt stressar upp sig när hon blir osäker.
Men hon var jätte duktig idag.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards