Finnsta PRE

Alla inlägg den 14 augusti 2011

Av Linda Söderberg - 14 augusti 2011 21:39

Gårdagen tränade jg att lasta Harry igen, fast med mellanväggen denna gång, och det var lika lite problem som gången innan. Han knatade rakt in, vi flyttade väggen, la på bommen och stängde igen. Allt medan han stod och käkade hö där inne i godan ro.


Lika imorse. Kl 7 släppte vi ut hästarna ( även Harry för att morgon kissa då han inte gör det i boxen), mockade och åt frukost för att lasta och bege oss till Gesta på visningskursen.

När vi lastade ur körde det runt två traktorer strax utanför transporten och jag vet inte om Harry ens uppfattade dem! Han knatade lugnt och fint efter mig till sin utebox som han fått och stod så snällt med ett sto en box längre bort. Inte ett ljud från honom.


Hann med att titta på några ekipage innan det var vår tur, och fånigt nog hade jag fjärilar i magen när jag gick in med honom i ridhuset.
Men trots att Harry inte varit i ett ridhus tidigare, och nu dessutom med rundbalar längs med hela väggarna och publik på kortsidan, så gick han på som om han inte gjort något annat!!!

Fick hur mycket tips och råd som helst om hur jag ska träna  på volt, längs långsida och uppställning.
Paco hade hur mycket positivt som helst att säga om Harry och jag vet inte hur många gånger han kommenterade hans enormt fina huvud och taktfasta fina trav med ett extra plus på bakbens aktiviteten. Han tyckte Harry var en väldigt klok och lättlärd häst som var riktigt snygg.
Det gjorde ju att man kände sig lite extra stolt när det kommer från en spanjor som själv framgångsrikt visar hästar på högsta nivå.


Fick visa ett till pass på em då de andra skulle träna på ridprovet och han skötte sig precis lika bra då, men när vi var klara märktes det att han hade fått mycket i huvudet att tänka på.
Lastade lika lätt som tidigare, och han stod som ett ljus även hem. Man tror nästan släpet är tomt om man bortser från vikten.
Vi kom hem till 19.30 och då var jag tvungen att släppa ut honom en stund i hagen för att sträcka lite på benen, samt att han behövde kissa, vilket han inte gjort sen imorse!
Det blev en nyspånad tjock bädd åt honom och jag misstänker att han kommer sova som en stock i natt. Det kommer iaf jag göra.
Har klottrat ner allt jag ska tänka/träna på så jag inte glömmer något och på tisdag ska vi se vad vi lärt oss!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards